Skræddersyede tandproteser i Randers, Nibe og Spentrup

Delproteser

En delprotese erstatter de tænder du mangler, og sidder fast med bøjler på de naturlige tænder du har tilbage. En delprotese kan enten være lavet i støbt stål (en Unitor) eller i akryl materiale med metal bøjler (provisorisk protese/overgangsprotese).

Helproteser

En helprotese erstatter alle tænder i overkæbe og/eller underkæbe.

Stål eller titaniumgane. En støbt stål eller titaniumgane, er mange gange stærkere end en almindelig akryl gane og fylder og vejer mindre.

Tandkødsefterligning

Hvis du ønsker et meget naturligt udseende på dine proteser, kan der laves en special indfarvning af det lyserøde akrylmateriale, samt en behandling af overflade og tænder, så det samlede udtryk på protesen bliver meget naturtro og estetisk.

Tryklåsproteser

Efter mange år uden naturlige tænder, svinder gummerne og bliver flade. Dette er især ofte problematisk i underkæben, hvor man ofte oplever, at det bliver vanskeligt, at fastholde en protese.

Derfor kan man med stor fordel få sat tryklås implantater i ved tandlægen hvorefter protesen monteres med to tilsvarende Tryklåse som klikkes ned over. Dette medfører, at protesen sidder fast på underlaget ved såvel tale som tygning.

Immediatproteser

Immediat protesen er din første protese, idet den indsættes efter tand udtræk. I et tæt samarbejde med din tandlæge, sørges der for, at jeg står klar med den nye protese så snart tandlægen har fjernet de tænder der skal erstattes af protesen.

Når protesen er sat ind, efter tand udtræk, vil gummen svinde en del efterfølgende. Derfor tilrette den undervejs, indtil gummen er faldet helt på plads efter Ca 4-6 mdr. Herefter skal protesen rebaseres. Dvs at den fyldes op med nyt akrylmateriale, for at svare til det svind der er opstået som følge af tand udtræk.

Rebasering/underforing

Gummen/knoglen, svinder en lille smule, livet igennem, når der ikke sidder en tand i den. Derfor kan du opleve, at din protese pludselig virker løs og at du har svært ved at fastholde den.

Her kan der laves en rebasering/underforing, hvor man tager et nyt aftryk af din mund, således af protesen igen passer til underlaget.